maandag 28 januari 2013

Under Construction

Gister heb ik er nog aan geschilderd, maar vandaag ben ik bezig met schetsen. Ik neem bovenstaande foto, knip hem in 3 stukken en vergroot elk deel naar A4. Daarna druk ik ze af op tekenpapier en ga er dan in schetsen met droge pastel.
Ik heb bijvoorbeeld al gezien, dat de lijn in het linkerpaneel eerder omhoog moet dan omlaag, zoals hij nu staat. Ik probeer echter wel de wetten van een drieluik toe te passen: elk paneel moet ook los van de andere 2 kloppen in compostie.
Rechts heb ik een afsluiting; het is saai om dat links ook te doen. Ik heb nu een onhandige ellips en met die lelies in het midden, wordt het wel een erg centraal gericht schilderij. 
In de schets is de linkerkant open; waarschijnlijk beter.
We worstelen voort...
Op dit moment heb ik niet zoveel tijd om te schilderen. Als ik na 2 dagen werken bij het Milieucentrum weer op mijn atelier kom, moet ik eerst weer een dag wennen en het schilderij me eigen maken. De verf staat dan ingepakt in plastic en ik moet weer echt opstarten. Als je een langere aaneengesloten tijd kunt werken, staat de verf 's ochtends klaar, want die hoef je dan niet af te dekken. Als ik binnenkom, kan ik meteen aan het werk.
Ik zal dus blij zijn als ik 65 ben, een soort basisloon krijg en altijd kan schilderen...

1 opmerking:

  1. Je bent gauw genoeg 65 dus verlang er maar niet naar..Ik kan me wel voorstellen dat je denkt dan meer tijd over te hebben. Maar bij het ouder worden,beschik je ook over minder energie.
    Overigens ,ondanks dat ik niet hoef te werken, kom ik ook nog steeds tijd te kort.Er zijn zoveel beslommeringen..Vandaag de halve dag bezig met kranten,adm.zaken,correspondenties boodschappen ,hardlopen en nu eten koken...En dus ook vandaag nog niet achter de ezel gestaan.Wat een ezel ben ik!

    BeantwoordenVerwijderen