Info

Westerplas op Schiermonnikoog (foto: Laurens Boersma)
Sinds het voorjaar van 2010 schilder ik En Plein Air. Meestal in de buurt van Utrecht bij de Forten, maar ook als ik in Amerika op bezoek ben bij mijn zoon, die op een prachtige plek in Connecticut woont. Daarnaast ben ik nu een aantal keren met Laurens Boersma en Jan Christiaanse op de Lemsteraak van Jan op het Wad en aan het Reitdiep wezen schilderen.
In de winter verwerk ik sommige studies, die ik in het zachtere jaargetijde maak, tot grote doeken in olieverf.

Het Plein Air schilderen doe ik met acryl. Acrylverf wordt verdund met water en droogt lekker snel. De kistezel is geheel inklapbaar en voorzien van draagbanden, zodat ik hem als een rugzak kan dragen. Er kunnen 2 doeken op de ezel geklemd; een afneembare fietstas voor de verf, de kwasten, het water en de boterhammen en klaar is mijn mobiele atelier!

Sinds 2015 ben ik begonnen met Urban Sketching. Je tekent de wereld om je heen, zowel thuis als op reis en deelt de tekening op de sociale media. In juli 2016 heb ik workshops gevolgd op het Urban Sketching Symposium in Manchester. In 2019 deed ik mee met een Seminar in Chicago en was ik vrijwilliger op het Urban Sketchers Symposium in Amsterdam. Er waren ongeveer 100 mensen uit de hele wereld die aan dit symposium meededen. De Urban Sketchers is een wereldwijde organisatie. Voor meer info: www.urbansketchers.org