dinsdag 22 november 2016

Laatste schetsen en Le Guess Who?

Als Urban Sketcher moet je wel je blog bijhouden. Er missen wat tekeningen tussenuit, zoals mijn verslag van de St Maartenoptocht op 5 november en St Barbara op 2 november, maar dat moet dan maar later.
Nu eerst een plaatje van de mooie herfst die we gehad hebben:
Op 12 november heb ik 1 dag de concerten
van het festival Le Guess Who? meegemaakt. In de eerste instantie omdat er een groepje optrad van mensen die ik al een paar jaar volg, elke keer weer in een andere samenstelling: Jan en Romke Kleefstra en Sytse Pruiksma. Deze keer speelden zij samen met een aantal mensen uit Noorwegen en ze noemden zich Ljerke. Zij maken Klanklandschappen, vermengen dit met video's (van het Friese landschap) en gebruiken de menselijke stem (van Jan Kleefstra als klank.
Met dit groepje als uitgangspunt heb ik daarna nog concerten meegemaakt van Les Filles de Illighahad uit Nigerie, de Braziliaanse zangeres Elza Suares en The Ex.
Le Guess Who? is een 4 daags festival van niet gebruikelijke muziek en het is zeer de moeite waard om daar kennis van te nemen als je een beetje op de hoogte wilt blijven van de hedendaagse muziek. De bezoekers komen voor de helft uit het buitenland.
Elza Suares maakte er, zittend op een troon, een geweldige lichtshow van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten