dinsdag 28 maart 2017

Nationale Sketchcrawl in Haarlem

Urban Sketching is booming! In veel plaatsen in Nederland is wel een Urban Sketchersgroep te vinden. En als je naar het buitenland gaat, kun je via Facebook kijken of er op de plek waar je naar toe gaat een groep bestaat en of mensen zin hebben met je te gaan tekenen.
Vorig jaar in mei was de eerste Nationale Sketchcrawl in Utrecht en dit jaar worden er diverse Nationalen georganiseerd. Afgelopen zondag was de eerste van dit jaar in Haarlem.
In de diverse steden zijn er enthousiaste sketchers die ongeveer 1 keer in de maand een Sketchcrawl organiseren, maar voor een Nationale krijgen zij hulp van het landelijke team.
Anne Roos Oosterbaan, die in Haarlem woont had het echter al fantastisch voorbereid door op verschillende geschikte plekken te gaan tekenen.
We verzamelden ons om 11 uur voor het stadhuis op de Grote Markt, wat van zichzelf al een prachtig item is om te tekenen.
We kregen een button, een plattegrondje met mooie tekenplekken en stickers mee en dan ga je alleen of met een tekenmaatje op stap. Onderweg kom je natuurlijk steeds wel weer een groepje sketchers tegen (we waren met 70 man!) bij wie je je aan kunt sluiten.
Het was een mooie dag, maar met een koude wind, dus na de eerste tekening zijn we toch maar op een overdekt terras gaan zitten om weer op te warmen. Om 5 uur verzamelden we ons weer bij het stadhuis om elkaars tekeningen te bekijhken en voor de obligatoire groepsfoto.
Daarna kun je samen nog iets drinken of samen met de trein weer naar huis. Meestal ga ik dan nog wat aan de tekeningen doen en publiceer ze daarna op Facebook, Flickr en Instagram.
Deze dag in Haarlem was fantastisch georganiseerd. Niet alleen de mooie tekenplekken buiten waren aangegeven, maar ook de plekken waar je binnen kon tekenen en lekker op kon warmen.
De volgende Nationale Sketchcrawl is op 20 mei in Utrecht en er hebben zich nu al 100 mensen ingeschreven.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten