vrijdag 11 maart 2016

In en om Poppenwier

Anne Feddema
Vandaag was het bijna de hele dag mistig. Pas nu ik dit zit te schrijven (om half 6 's avonds) komt de zon door en geeft kleur aan de grauwe winterstand van het landschap.
Aan de andere kant was het een perfecte dag om te gaan kijken in "Het Melklokaal", een galerie in een voormalige melkfabriek in de buurt van Heerenveen.
Ik had nog net de kans om de tentoonstelling van Anne Feddema te bekijken.In de solotentoonstelling ‘Eden en daarbuiten’ laat Anne Feddema recente schilderijen en werken op papier zien.

"Wat heb ik in mijn tuin te zoeken? Wat heb ik daar te vinden? Daar kunt u wellicht iets van terugvinden in mijn werk. In ieder geval een vleug van de intimiteit zoals ik die ervaar. Een voortdurende improvisatie op 'Das Große Rasenstück', (1503, Albertina, Wenen) van Albrecht Dürer moet u maar denken. Zo nu en dan verlaat ik de tuin om te gaan wandelen met mijn gedroomde hond... alléén de tuin verlaat mij niet. Dat gecultiveerde stuk achter huis, met haar wisselende vormen en kleuren dringt zich op en bepaalt hoe ik tegenwoordig de buitenwereld ervaar. Mijn tuin groeit voor mij uit... letterlijk een tuinpad geworden... beelden bloeiend, die ik naar believen pluk." – Anne Feddema
De Deelen

Een naam om te onthouden: zeer inspirerend, intiem en monumentaal werk. Ik ben blij dat ik deze tentoonstelling uitgebreid heb kunnen bekijken en met de kunstenaar heb kunnen spreken over zijn werk.
Zondag 13 maart van 13 tot 17 uur is de laatste kans om het werk nog te bekijken in Het Melklokaal

Ik ben weer een paar dagen in Poppenwier. Het is nog wat te koud om buiten te tekenen, maar voor een wandeling is het perfect. Gister ging ik naar het nieuwe (sinds 2014) natuurpark "De Deelen". Veel water, dood riet, petgaten, ganzen, moeras en uiterst stil. Er is een leuke wandelroute, door al de nattigheid heen, uitgezet. Zeer geschikte omgeving om in mei, als ik hier weer een poosje ben, te gaan schilderen.

Ik heb op 9 maart nog 2 tekeningen gemaakt. 's Ochtends en 's avonds 1.
Zonsopgang, A5, aquarel, fineliner en viltsift


Zonsondergang, A4, aquarel, en houtskool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten