zondag 25 augustus 2013

De weg naar Galerie Oosthem

Een hele tentoonstelling achter in de auto
Voor de kerk links
Afgelopen vrijdag de auto volgepakt met schilderijen en op weg naar Oosthem. Onderweg in de polder was het prachtig! De herfst is al voelbaar met tintelende ochtenden en mist over het land. Tussen Almere en Lelystad was de lucht gevuld met migrerende ganzen in eindeloze v-formaties.

Friesland is op dit moment voor de helft gesloten, omdat men het eind van de zomer heeft aangegrepen om nieuwe asfaltlagen te leggen.
Maar als het je dan toch gelukt is om in Oosthem aan te komen, moet je doorrijden tot de 2e kerk, links van de weg met opschrift. Er is dus wel degelijk een galerie in dit dorp. Voor de 2e kerk dan linksaf. Daar is het bruggetje over de Bolswarder zeilvaart. Alle boodschappen en dus ook de kunst die naar de galerie moeten, worden vervoerd met de melkkar. Nog een kunst om mee te rijden. Je moet de bochten erg ruim nemen, anders rijdt je jezelf vast.
Kunst in de melkkar

In de zomer is de vaart druk bevaren, omdat dit de doorgaande route is vanuit de Heeger Meer en vanuit Sneek en de Sneeker Meer naar Bolsward.
Bij Nijesiel komt dat dan allemaal samen.

De brug wordt automatisch bediend. Voor de schepen is er een knop om de brug te openen, maar ook voor de voetganger (met melkkar) zit er een knop bij het bregje. Het kan echter zo maar gebeuren dat je op de brug zijnde, ineens aan 2 kanten wordt afgesloten en de brug opengaat.
Het Bregje
Melkkar op de brege, Oosthem op de achtergrond
Dan is het zaak te zorgen dat je de melkkar niet precies boven het losse en het vaste deel van de brug hebt staan, zoals mijn galeriehouder Far Wevers vorige week overkwam.

Aan de overkant van de brug weet je dat je op de goede weg bent. Het bordje Hernepaed is luid en duidelijk en je hoeft dan nog maar 150 meter langs het jaagpad naar de galerie te lopen. Het pad eindigt in een dikke bossage. Links verborgen ligt de galerie-boerderij.
Voor bezoekers is het zaak om het dorp helemaal door te rijden en de auto op de bestaande oparkeerterreintjes te zetten. Een andere optie is naast de 1e kerk aan de rechterkant.

Helemaal goed!
Hierzo aan de linkerkant is de ingang


Geen opmerkingen:

Een reactie posten