donderdag 25 april 2013

Poppenwier Revisited

Dora
Hier gaat het allemaal om: Dora. Zij moet gevoerd en geaaid, toegesproken en gekamd. Ze is mij goed gezind en heeft me nog niet 1 keer gekrabd. De relatie die wij vorig jaar in de zomer hebben opgebouwd is kennelijk nog steeds van kracht. Ik heb er spijt van dat ik haar vorig jaar sadistisch noemde; er zit nu alleen nog maar liefde in dat kattenkopje.
Buitenatelier

Als buitenatelier heb ik een partytent neergezet; dat houdt mijn spullen droog en is toch licht. Tot nu toe heb ik 3 schetsen gemaakt die tot een schilderij moeten leiden en gister heb ik de aanzet gemaakt voor 3 schilderijen.
Het onderwerp ligt weer naast de deur van mijn verblijf. Mijn Poppenwierster vrienden vertelden me dat het grasland tot vorige week helemaal geel was, dor. Sinds de regen is begonnen is het in 1 week stralend groen geworden: het gras is weer gaan groeien. De boeren zijn druk met gieren. De gele stukken liggen naast en in de sloot: oud riet. Slootkanten dus. Ik ben dus begonnen met schilderen, maar met windkracht 5 is het houwen en keren met mijn ezel Daarom dat buitenatelier: met schetsen, foto's en herinnering zal ik het nu even moeten doen.

1 opmerking:

  1. Een poetisch plekje>Ik ben benieuwd wat het gaat worden.Mooi oud dorpje!

    BeantwoordenVerwijderen