donderdag 2 augustus 2012

Klein Wieren

Klein Wieren in het ochtendlicht
Even voorbij Tersoal, het volgende dorpje vanaf Poppenwier op weg naar de Sneekermeer, ligt een boerderij die Klein Wieren heet. Gistermorgen stond ik daar in de vroege ochtend te schilderen. De boerderij lag in tegenlicht en lag als silhouet in de felgroene weiden. In de sloot ervoor lag ook nog een pakket waterlelies, dus dit werd mijn onderwerp. Na verloop van tijd was het doek helemaal nat (ik ben nu met olieverf bezig) en om de kleuren niet door elkaar te smeren, ben ik naar huis gegaan.
Vanmorgen ben ik daar weer naar toe gegaan om verder te schilderen, want als je de verf mengt met terpentine is het de volgende dag wel droog. Het zag er heel anders uit. Er was geen zon en dus geen tegenlicht, maar ik kon aan bepaalde details in de voorgrond wel verder werken. In de sloot was een fuut met jong gezellig bezig. Dreigende luchten kwamen echter dichterbij en toen ik net lekker bezig was, vielen de druppen. Nu ben ik niet zo gauw door een paar regendruppen te verjagen, maar het werden er steeds meer, dus de boel toch maar ingepakt. Olieverf en water gaan niet zo goed samen.
Er valt wat voor te zeggen om een schilderij in 1 sessie af te maken, want het licht verandert met het moment en is elke dag anders. Daar ga ik me nu maar op richten.
Het schilderij ga ik nu maar thuis afmaken.

1 opmerking:

  1. Lieve Marike,

    Spannend dit! Je beschrijft je plezier en je dilemma's heel begrijpelijk, zelfs voor deze leek.
    Werk goed en geniet daar in het Hoge Noorden.
    Hartelijke groet van Anne Otto

    BeantwoordenVerwijderen