dinsdag 27 mei 2014

Standplaats Poppenwier-De Frustratie

Aquarel, krijt en grafiet
Na 1,5 week Poppenwier heb ik wel het idee dat ik er een beetje in het landschap kom. Nu zou ik verder moeten gaan werken aan wat ik door denken, zitten en staren in die wijde vlakte bereikt heb. Het grote buitenatelier levert een onophoudelijke stroom van indrukken op, die verwerkt moeten worden. Als ik lang op een plek zit wordt het verglijden van het licht in het landschap zichtbaar. Het is voortdurend aan verandering onderhevig. En niet alleen het licht:
olieverf
in Poppenwier zit je midden in de zogenaamde Greidhoeke, het weiland. Er wordt constant gemaaid Het gemaaide gras maakt patronen en kleurverschil: pasgemaaid gras is heel lichtgroen en om het tot hooi te maken wordt het gehusseld en omgedraaid en in patronen neergelegd om te drogen. Elke dag is dat weer anders. Een chaos aan gegevens waar ik orde in wil scheppen door het te tekenen en te schilderen. Het isoleren van de details leidt tot abstractie en daar wil ik naar toe.
De frustratie is dat ik te weinig tijd heb om er helemaal in te duiken. Eigenlijk zou ik hier een maand moeten zijn. 'Than we're talking!'
olieverf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten