maandag 29 mei 2017

Nationale sketchcrawl in Utrecht

Vorig jaar in juni deed ik voor het eerst met een sketchcrawl mee. Dat was in Den Haag met de Haagse Urban Sketchers. Een hechte groep die ik sindsdien op allerlei andere crawls door het land tegen kom. Ik kreeg toen ook te horen dat de eerst Nationale Sketchcrawl in Utrecht eind mei had plaats gevonden. En ik had daar helemaal niets van gehoord of gezien! Waarschijnlijk was ik op reis, maar toch. Ik heb de verslagen later gelezen en zag dat er 50 mensen bij elkaar waren gekomen om te schetsen in Utrecht!
Nu is het urban sketchen in korte tijd erg populair geworden, dus deze keer had ik me op tijd in geschreven. Er was maar plaats voor 100 man!
Er werden ook workshops aangeboden en omdat ik al veel in Utrecht schets, leek me dat wel nuttig. De workshop van Christiaan T Afman 'vrij tekenen met een doorlopende lijn' leek me wel wat.
Op de ochtend van zaterdag 20 mei meldden we ons onder de overkapping van het hoofdkantoor van de Rabobank. Het organiserend commte stond al klaar met een tasje met 'goodies' van allerlei sponsers.
Samen met nog 15 schetsers ben ik met Christiaan Affman mee gelopen naar de 'Inktpot', een typisch Amsterdamse Schoolgebouw vlak bij het station.

We begonnen met een 5 minutenschets. blind tekenen.
Daarna een tekening van een half uur, 10 seconden blind tekenen en 1 seconde op het papier kijken. Op A3 formaat.
Meteen mijn nieuwe pennetje uit de 'goodiebag' uit geprobeerd. De tekening is bij lange na niet af gekomen, maar als Utrechtse kan ik te allen tijde terug gaan om het af te maken. Het gebouw zal nog wel even blijven staan.
Alle 'workshoppers' op de foto
Na de workshop ben ik de stad ingelopen met een groepje sketchers. Even koffie bij het Springhavercafe. Met Clemens Maassen uit Maastricht ben ik daarna richting Oudegracht en Ledig Erf gelopen.
Dit was het eerste plekje, eigenlijk is dit al de 2e versie, want tussendoor moesten we toch echt even schuilen voor een enorme bui.
De 'schuilplek' in een portiek, iets meer naar het Ledig Erf toe en bovenaan de gracht.
Na de bui ben ik weer onderaan de gracht gaan zitten en heb iets meer door gewerkt aan de vorige tekening.
Tijd voor een glaasje wijn op het terras van de vorige tekening. Clemens bleef nog aan de gracht zitten.
Het was al snel tijd om naar de verzamelplaats op het Domplein te gaan voor het 'show' en 'foto' moment. Wat vliegt zo'n dag!
100 schetsers!
Ik sta links, onder het scheve schetsboek van Christiaan.
De uitgewerkte schetsen.
Het was een heerlijke dag. Met een aantal mensen zijn we nog gaan eten bij Grieks restaurant 'Rhodos' aan de Oudegracht.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten