zondag 8 januari 2017

De Oude Hortus

In de laatste week van het jaar ben ik met Tineke Brouwer naar het Universiteitsmuseum gegaan. We wilden kijken of het daar geschikt was om schetsen te maken.
Een onderdeel van het Universiteitsmuseum (aan de Lange Jansstraat) is de oude Hortus Botanicus, die midden in de stad ligt. De achteringang ligt aan de Oudegracht. Het is al jaren geleden dat de nieuwe Hortus naar een veel groter gebied in de Uithof verhuisde.
Bij de ingang vroeg ik of er getekend mocht worden in het museum en de hortus en men was zeer enthousiast. Een van de kaartjesverkopers bleek zelf beeldend kunstenaar te zijn. Ik liet mijn schetsboek zien voor nog meer goodwill. Misschien kunnen we op de Nationale Sketchcrawl op 20 mei a.s. daar ook tekenen (voor mensen met een museumkaart).
Dat we goodwill hadden bleek wel toen Tineke haar museumkaart was vergeten en de kaartjesverkoper zijn eigen museumkaart voor haar scande.
We zijn eerst in de (gerestaureerde) kassen gaan zitten. Buiten was het te koud, binnen was er niet echt veel te zien, maar zo'n houten glasconstructie is altijd mooi.
Na een uur werd het in de kas ook wel wat fris en we hadden zin in thee. In de tuin ligt het museumcafe Glinkgo (genoemd naar een exotische boom die ook in het Zocherpark staat) en daar zijn we verder gaan schetsen.

Op deze, wat onscherpe, foto zie je de centrale verlichting van het cafe: 3 enorm grote gevlochten manden-bloempotten (midden boven op de foto) met een lampje erin. De interieurarchitect had daar vast een bedoeling mee, maar ook andere bezoekers (als je ergens aan het schetsen bent, heb je altijd aanspraak) vonden de manden erg detoneren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten