vrijdag 5 augustus 2016

Skutsjesilen bij Terherne

De havenhond hield mij gezelschap
Afgelopen woensdag ben ik met het skutsje De Twee Gebroeders naar de wedstrijd op de Sneekermeer wezen kijken. We zeilden in een stevige motregen naar de brug bij Hearresyl en van daaruit gingen we op zoek naar de kotter Uk 112, die bij een keerboei van de SKS lag. De bedoeling was om ons scheepje daar aan vast te leggen. Het was een heel gedoe met al die schepen die in groepjes voor anker lagen. In de eerste instantie lagen we dus vast aan de kotter, maar we trokken hem opzij en dreigden een paar fragiele zeilbootjes te pletten. Er stond ook een harde wind, dus het was allemaal niet zo eenvoudig.
We zijn naar voren geschoven en zelfstandig aan ons anker gaan liggen. Gelukkig werd het voordat de wedstrijd begon droog en ik was in staat om een tekening te maken van de praam (uit Terherne) die aan ons vast lag met de UK112 van Hinke van der Meer en Willem. Op de eerste tekening zie je de bemanning Sip en Arjen, die het skutsje vaarklaar aan het maken zijn, met op de wal Willem van de kotter, die links naast de Twee Gebroeders lag.
De Sneeker Pan met Douwe Visser is die middag 5e geworden, maar ze staan nog steeds (nu vrijdag 5 augustus) bovenaan in het klassement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten