zondag 15 november 2015

Nieuwegracht

Afgelopen vrijdag was er storm op komst. De laatste kans om nog wat gekleurde blaadjes te vereeuwigen. Ik wilde kijken hoe het licht op de Nieuwegracht was. Dat bleek op de werf vrij donker te zijn. De zon staat al te laag, maar je staat er wel rustig. Ik houd niet zo van mensen die achter me gaan staan als ik sta te knoeien.
15 x 21 cm. fineliner, aquarel en droge pastel.

Verderop kwam ik de volgende bulldozer tegen. Midden in de gracht!
Er wordt al een tijdje aan de werven gewerkt. Ze stammen uit de Middeleeuwen en moeten onderhouden worden. De bomen zijn met planken ingepakt om ze te beschermen. De afgelopen jaren zijn er actiegroepen ontstaan om de bomen op de werven te behouden. Soms waren ze veel te dik en te groot geworden en je brak je nek over de stenen die door de wortels omhoog waren gekomen. Bovendien ontzetten ze de kelders. In mijn tijd bij het Milieucentrum ben ik deze actiegroepen vaak tegengekomen en ik heb voor hen ook de nodige affiches gemaakt.
Ik ben een tijd bij de bulldozer blijven kijken. Hij pakte met zijn grijper een stapel bielzen die achter hem lagen en legde ze dan weer voor hem. Op die manier kon hij steeds een stukje verder rijden. De man met de oranje broek had een lange witte stok om aan te geven waar de bielzen lagen, zodat de man in de bulldozer ze netjes kon aansluiten.
15 x 21 cm. fineliner, aquarel, Koi watercolor penbrushes en droge pastel.
En 's avonds waren de aanslagen in Parijs...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten