woensdag 18 januari 2017

Sketchcrawl in Den Haag

De week ervoor had ik mij ingeschreven voor de sketchcrawl in Groningen, maar dat ging niet door. IJzel en treinenuitval hielden dat tegen. De Haag ligt wat dichterbij en de Urban Sketchers Den haag hadden geregeld dat we lekker binnen konden zitten bij de Centrale Bibliotheek aldaar.
Als je vanaf het Centraal Station richting bibliotheek loopt, waan je je in een wereldstad. Omgeven door zeer hoge gebouwen, loopt de weg kaarsrecht richting oude stad.
Voor de eerste tekening ben ik naar de bovenste verdieping gegaan. Er heerste daar een diepe stilte, terwijl er toch een heleboel mensen waren. In de foto hiernaast zitten we in het gedeelte waar men de naslagboeken kan halen. We zaten niet echt bij de studiezaal.
Ik ben begonnen met een grijze stift, heb daarna wat kleur aangebracht en toen het droog was, heb ik nog wat aksenten gezet met vulpen.
Na een uurtje ben ik naar beneden gegaan en heb dezelfde straat, de Gedempte Burgwal vanaf straat niveau getekend.
In de tijd dat ik op Minerva in Groningen zat, kwam ik wel vaker op de Gedempte Burgwal. Mijn docent grafisch ontwerpen Ralph Prins, woonde daar. Zijn vrouw Heent was zangeres en er werden regelmatig huisconcerten in huize Prins georganiseerd. Ralph nodigde dan ook zijn studenten uit, zodat zij iets zouden meemaken van de grote wereld om hen heen. Dat die wereld groter was dan de kunstacademie, waar je toch een erg beschutte tijd doorbrengt.
Misschien bestond Luxor ook al in de jaren 60. Huize Prins (iets verder de straat in) had een winkelgevel. Het huis erachter liep ver door. Er waren ateliers, doka's, werkkamers, oneindig veel ruimtes en gangen die je door moest voor je in de huiskamer kwam, waar een enorme vleugel stond. Memories...
Om 4 uur hebben we alle tekeningen bij elkaar gelegd, elkaars schetsboeken bekeken en nog even gezellig gedaan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten