maandag 27 juni 2016

Een middag in NYC

Dit wordt een beeldverhaal van foto's, want ik ben niet zo aan het tekenen toegekomen. De dag is wel begonnen met een begin van een tekening van het huis. In de middag zijn we naar NYC gegaan, want we hadden later in de middag een afspraak in de Freedomtower en daar voor wilde ik graag het nieuwe Whitney Museum zien.
Wat we niet wisten was dat het de dag van de Gay Pride was; zodra we bovengrond kwamen uit het metrostation om verder naar het Whitney te lopen, bleven we steken in een driehoek van de optocht. De enige weg eruit was om maar weer ondergronds te gaan en te kijken of we via een ander station bij het museum konden komen. Iemand van de Urban Sketchers heeft een prachtig getekend verslag gemaakt: http://www.urbansketchers.org/2016/06/pride-without-prejudice.html

Het Whitney staat precies bij het begin van de High Line. We hebben de tentoonstelling Portraits from the Witney's Collection gezien. Veel zelfportretten van kunstenaars, waarvan ik sommige ken (zoals Edward Hopper en Andy Warhol) en andere weer niet. De collectie van het Whitney bestaat geheel uit Amerikaanse kunstenaars. Ik had gehoopt nog wat Rothko's te zien, die ik vroeger daar zag, maar die werden nu niet geexposeerd.

De Metro naar het WTC was erg druk met mensen die van de Gay Pride Parade kwamen.

We ontmoetten ons gezelschap bij de ingang van het One World Observatory. Van daar gingen we in 60 seconden naar de top van de Freedomtower. In de lift was op 4 wanden een film zodat je kon ervaren hoe je omhoog ging. Alsof de lift glazen wanden had."Start by ascending to the top of the tallest building in the Western Hemisphere in less than sixty seconds, then look toward the horizon and feel the city’s invincible spirit."
"Positioned on top of the tallest building in the Western Hemisphere, on levels 100, 101 and 102 of the 1,776 foot (=541 meter) tall One World Trade Center building, One World Observatory™ provides unique, panoramic views of New York City, its most iconic sites, and surrounding waters."

Een geweldig uitzicht...

Benjamin van 6 maakte daar op mijn verzoek een tekening van en alles staat erop: de wolkenkrabbers, de Hudsonrivier en de schepen die daar voeren.
Kijk maar...


We hebben gedineerd in het One World Restaurant en tijdens het voorgerecht viel de jonge Urban Sketcher in slaap, jetlagged.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten