zondag 30 september 2012

Storm King Art Center

Marik di Suvero, Mother Peace (1969)
Vandaag zijn we naar het Storm King Art Center geweest. Een prachtige rit, die herhaaldelijk langs de oevers van de Hudson gaat. Soms ben je op rivierniveau en dan weer heb je een prachtig zicht van bovenafvan bovenaf.
Nam June Paik, Waiting for UFO ((1992)
Dit beeldenpark is in 1960 opgericht en bestond in de eerste instantie uit een museum met een tuin waar wat beelden stonden. In 1972 begon met met de uitbreiding om plaats te maken voor enorne beelden (6 mete of hoger), vaak in opdracht gemaakt voor specifieke plekken in het park. Ondertussen is het park 500 acres groot en bestaat uit velden heuvels, bossen en weilanden.Kortom, een fikse wandeling als je niet gebruik wilt maken van de bus die constant rondjes rijdt.
Er is werk van o. a. Calder, Sol LeWitt, Henry Moore, mijn favoriet Isama Noguchi, Abakanovicz, Oldenburg, Serra, Snelson en nog een boel namen die ik niet ken.
Ik vond het hier een stuk mooier dan b.v. The New York Botanical Gardens, omdat het werk hier echt onderdeel van het landschap is.
Laatste sessie schilderij
Het park ligt niet zo ver van Beacon, waar je het Dia Art Center hebt. Dat was ook al zo'n goede ervaring: een voormalige koekblikfabriek, waar ze een prachtig museum in gevestigd hebben. Kijk maar op de link.

Gister ben ik verder gegaan met het schilderij, maar de setting was weer volledig veranderd, omdat het de nacht ervoor vreselijk had geregend. Het smalle stroompje was in een heuse beek veranderd. De vijver loopt weer aardig vol en heeft ondertussen bezoek gekregen van 16 eenden, 1 waterhoentje en 1 kleine Canadese gans.
In die nacht hoorden we ook het gehuil van coyotes. Die komen zich te goed doen aan de vele herten die hier in het bos wonen. Een naargeestig geluid en een angstig idee voor Jelle die de hond in het bos uitlaat. De coyotes zullen geen mensen aanvallen, maar pakken wel een hond. De natuur is hier soms erg dichtbij...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten